Ritmische inwrijving/massage

Ritmische inwrijvingen zijn ontwikkeld vanuit de antroposofie, door dr. Wegman en dr. Hauschka.
Het lichaam is het hoogste goed van de mens. Door de ritmische inwrijving wordt niet alleen de huid van de mens aangeraakt, maar reiken we ook dieper  en proberen we de mens te ontmoeten.
De zachte aanraking, de werking van de oli├źn en de verschillende ritmes  van de handen van de therapeut die bewegen op de huid van de mens helpen het  lichaam om zijn zelfgenezend vermogen aan te spreken.
Het harmoniserend proces gebeurt eerst onbewust, maar kan diep doorwerken op het lichaam en de ziel . Als eurythmietherapeute heb ik de ritmische inwrijving verweven met enkele eurythmie oefeningen. Deze oefeningen geven de ritmische inwrijving een nog sterkere werking en de ontspanning  van de behandeling kan zelfs verdiept worden hierdoor.

Net als bij de eurythmie wordt het genezend vermogen van de mens zelf aangesproken, hier door de therapeute aangezet, in dit geval zowel door de ritmische inwrijving als de eurythmie.

De totale behandeling duurt een uur, hierbij hoort ook een periode van rust in een stille kamer na de behandeling.
Enkele voorbeelden waarbij deze behandeling goed  werkzaam kan zijn: warmtegebrek, tekort aan omhulling, angst,  depressie,  oververmoeidheid, burn-out, slaapproblemen,  reuma, ademhalingsproblemen, rouwverwerking.

De inwrijving kan ook preventief werken, als u behoefte heeft aan extra ontspanning.

Tarieven
volwassenen 57,50 euro incl btw , 50/60  minuten 

Kinderen 45 euro incl btw , 30  minuten